Пт, 28 вересня 2018, 15:28

Асоціація Crossref визначила свого посла в Україні

Zolkover_15.jpg

Асоціація Crossref визначила свого посла в Україні. Ним став Голова редакційної ради Видавничого дому "Інтернаука" Золковер Андрій Олександрович. Інформація про послів наведена на офіційному веб-сайті Crossref (посилання). Основна місія послів Crossref полягає у сприянні розвитку сервісів Crossref на регіональному рівні.

__________

Видавничий дім «Інтернаука», окрім випуску наукових видань, монографій, навчальних посібників та організації наукових конференцій, активно займається впровадженням цифрових технологій в українську науково-видавничу галузь. Видавничий дім “Інтернаука” - є фінансуючою організацією (Sponsoring Member) реєстраційного агенства Crossref та сприяє видавництвам, університетам, науковим установам, бібліотекам у присвоєнні індивідуального префіксу в системі бібліографічних посилань Crossref, а також проводить інфораційно-роз’яснювальну роботу про сервіси Crossref.

CrossRef - це об'єднання видавців наукових публікацій, створене з метою розробки та підтримки всесвітньої високотехнологічної інфраструктури наукових комунікацій. Головним завданням CrossRef є сприяння широкому використанню інноваційних технологій для прискорення і полегшення наукових досліджень. Особлива увага CrossRef зосереджена навколо питань розбудови електронної інфраструктури взаємної цитованості наукових публікацій. Асоціація CrossRef підтримує спільну всесвітню службу взаємної цитованості, яка функціонує як своєрідний шлюз між електронними платформами видавців й забезпечує зберігання інформації про зв'язки публікацій через технологію Digital Object Identifier (DOI), а також метадані опублікованих наукових матеріалів.