Населений пункт:
Київ, Україна

Кількість публікацій: 2

Анотація. В статті досліджується проблема поліморфності трактування економічної сутності, джерел формування та форм існування фінансових ресурсів суб’єктів господарювання агропромислового сектору національної економіки. Питання ідентифікації фінансових ресурсів визначено як першочергове для обрання пріоритетного підходу щодо їх формування.

         Досягнення мети дослідження здійснено із застосуванням компаративного аналізу існуючих дефініцій поняття «фінансові ресурси підприємств» з урахуванням зміни типів економіки та запитів на інформацію про наявні фінансові ресурси суб’єкта господарювання для прийняття управлінських рішень щодо гарантування фінансової безпеки, сталого розвитку та зростання конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції.

На підставі групування поглядів науковців щодо економічної сутності фінансових ресурсів підприємств, виокремлення суттєвих відмінностей, запропоновано застосування бухгалтерського підходу до ідентифікації фінансових ресурсів сільськогосподарських товаровиробників.

Доводиться, що ідентифікація фінансових ресурсів суб’єктів господарювання за обліковим підходом спрощуватиме процес управління фінансовими ресурсами та дозволятиме здійснювати заходи щодо його оптимізації.

Ключові слова: фінансові ресурси підприємств, грошові засоби, фонди грошових коштів, власний капітал, фінансові активи, формування фінансових ресурсів суб’єктів господарювання 


Галузь науки: Економічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)