Населений пункт:
м.Саранськ, Республіка Мордовія

Кількість публікацій: 5

У даній статті розглядаються економічні та політичні наслідки зниження цін на нафту. Також описується конкретний вплив падіння цін на нафту на Саудівську Аравію, на Російську Федерацію і на Іран. Дається аналіз причин падіння цін на нафту, а саме вплив видобутку США сланцевої нафти, контрабанда нафти та ін. Також було виявлено взаємозв'язок економічних і політичних причин падіння ціни на нафту.


Ключові слова і фрази: економіка, політика, Саудівська Аравія, Росія, Іран, сланцева нафта, падіння цін на нафту, ОПЕК.


Галузь науки: Політичні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

У даній статті обговорювалися цілі та особливості зовнішньої політики Російської Федерації. Також приділялася особлива увага зовнішньої політики Росії на Близькому Сході. Розглядалася стратегія Володимира Путіна по поверненню Росії міжнародного статусу наддержави. Також був короткий зроблено аналіз стратегії протидії американському впливу в близькосхідному регіоні і за його межами.


Ключові слова і фрази: Російська Федерація, зовнішня політика Росії, Близький Схід, Володимир Путін, Сполучені Штати Америки, НАТО, статус наддержави.


Галузь науки: Політичні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

У даній статті автор описав роль міжнародного співтовариства в боротьбі з тероризмом в Сирії. Дав коротке визначення головним терористичним організаціям в Сирії, а саме Фронт Ан-Нусра і Ісламська Держава («ІГІЛ»). Також були розглянуті заходи протидії тероризму різних країн, наприклад, Сполучені Штати Америки. Великобританія, Франція, Саудівська Аравія і міжнародних організацій, а саме Організація Об'єднаних Націй.


Ключові слова і фрази: Фронт Ан-Нусра, Ісламська Держава («ІГІЛ»), міжнародне співтовариство, Сирія, режим Башара Асада, Женева-2, тероризм.


Галузь науки: Політичні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

У даній статті автор написав про поширення зброї масового знищення на Близькому Сході. Ми розглянули причини і мотиви розповсюдження ядерної зброї в даному регіоні. Детальніше були вивчені зовнішні та внутрішні фактори іранської ядерної програми. Також описано вплив ізраїльської ядерної програми і інших регіональних конфліктів на поширення зброї масового знищення. Також був зроблений короткий аналіз стратегії безпеки Сполучених Штатів Америки.


Ключові слова і фрази: зброя масового знищення (ЗМЗ), Сполучені Штати Америки, Близький Схід, Пакистан, Індія, Іран, Ізраїль.


Галузь науки: Політичні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

У даній статті розглядаються міжнародні зусилля по боротьбі з тероризмом. Описуються заходи по боротьбі з тероризмом міжнародних організацій, а саме: Європейський Союз, НАТО, Ліга Арабських Держав, Організація американських держав, Організація Об'єднаних Націй. Пояснено для кожної організації окремо від інших її способи боротьби з глобальною загрозою тероризму взагалі і зокрема на Близькому Сході.

Ключові слова і фрази: боротьба з тероризмом, Європейський Союз, НАТО, Ліга Арабських Держав, Організація американських держав, Близький Схід, Організація Об'єднаних Націй.


Галузь науки: Політичні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)