Анотація: Генетичні алгоритми являють собою потужний метод пошуку, заснований на механіці природного відбору і природного генетики, які успішно використовуються для вирішення завдань в самих різних дисциплінах.

У цій статті представляється використання генетичних алгоритмів в одній з найважливіших завдань оптимізації в області комп'ютерної науки, оптимізація запитів бази даних для великого join запиту.

Сучасні методи оптимізації запитів є недостатніми для підтримки, деяких формується додатків, що використовують бази даних. У цій статті описано проблему оптимізації запитів до бази даних і описано адаптацію генетичного алгоритму. І порівняння між простими SQL запитами, що мають п'ять join і той же запит з використанням генетичного підходу. А також дано основний огляд Carquinyoli Genetic Optimizer, заснованого на генетичному програмуванні.

Ключові слова: Генетичні алгоритми, оптимізація запитів.


Галузь науки: Технічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

Анотація: У даній роботі ставиться завдання розглянути алгоритми оптимізації індивідуальних планів-графіків навчання, для вирішення проблеми управлінням часу студента. Було досліджено оптимальність використання генетичних алгоритмів для вирішення задачі багатокритеріальної оптимізації календарного плану навчального процесу.

Ключові слова: алгоритми оптимізації, генетичний алгоритм, план-графік, фітнес функція, алгоритм імітації відпалу, жадібний алгоритм.


Галузь науки: Технічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)