Населений пункт:
Мукачево, Україна

Кількість публікацій: 49

Анотація: У статті розглянуто психологічні особливості процесу формування синдрому емоційного вигорання економістів. Виокремлено якості особистості, які детермінують синдром емоційного вигорання: невротичність; спонтанна агресивність; депресивність; сором'язливість; емоційна лабільність. Проаналізовано динаміку розвитку СЕВ у студентів та працівників. Результати емпіричного дослідження також дозволили констатувати схильність до синдрому емоційного вигорання вже на етапі навчання у ВНЗ. Отримані результати дослідження свідчать про необхідність профілактичної роботи протягом навчання у вузі. Одним із активних методів формування психологічної стійкості до СЕВ є тренінг емоційної саморегуляції.

Ключові слова: синдром емоційного вигорання, нервове напруження, резистенція (опір), та виснаження, схильність до СЕВ, професійна деформація.


Галузь науки: Психологічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

Анотація: У статті розглянуто фактор відповідальності фахівців, як найважливіша умова їх професійного зростання. Питання відповідальності особистості аналізується як чинник готовності до професійної діяльності, атрибуції  професійного успіху. Результати емпіричного дослідження дозволили виокремити якості особистості, які впливають на формування відповідальності, професійний відбір.

Ключові слова: професійний відбір, відповідальність, відповідальність у прийнятті рішень, успіх у професійній діяльності.


Галузь науки: Психологічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

Анотація: Досліджено теоретичні та практичні аспекти проблеми формування екологічної культури студентської молоді у процесі вивчення курсу «Економічна психологія». Представлено алгоритм втілення інформаційної, мотиваційно-ціннісної та поведінково-діяльнісної компоненти формування екологічної культури на практичних заняттях та самостійній роботі студента з дисципліни «Економічна психологія».

Ключові слова: екологічна культура, освіта, навчальний процес, економічна психологія, студентська молоді.


Галузь науки: Педагогічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)